JuldagenPå Juldagen blev Sanna, Alex och Ida inbjudna till den årliga 5-kampen i lekparken med skedgång, kasta bollar i hink, spotta marshmallows, gå med apelsin under hakan och sist försöka pricka en flaska med en penna som svans. Det var superskoj och vi blev varmt välkomnade in i "svenskgänget" där alla pappor jobbar på Ericsson.

På eftermiddagen körde vi ut i öknen för att besöka de berömda Kameltrapporna och även se solnedgången där ifrån. Superhäftig och annorlunda natur med sanddyner och klippor som var riktiga konstverk. 

Som tur var så arbetade Pelle för hans nya "raggarbil" skulle inte klara denna terräng. Vi får väl lov att hyra en riktig bil nästa gång vi ska ut i öknen.JulaftonAlex första tennislektion
Idas första lektion gick superbra! hon fick en hård coachJulaftonsmorgon munkar till frukost! Pizza hut till lunch,
 man får äta vad man vill när det är Julafton!Vår nya utemöbel, nu är det bara trädgården kvar!Technical Trainers College

Pelle jobbar på Technical Trainers College i Riyadh.

Bilder nedan är från ett personalmöte den 1-2 december. Pappas flint syns längst bak, vid den båa dörren :-)

Du kan läsa mer om skolan på: www.ttcollege.org
Det här är huvudbyggnaden där ungefär 180 unga Saudiska män utbildas. Målet är att skolan ska växa till 2000 studenter på 3 år. Stora delar av området är därför just nu en byggarbetsplats.Första dagen på jobbet blev jag välkomnad av Dr. Traugott Schöfthaler, en av de högsta cheferna på GTZ, en jätteorganisation i Tyskland med 13.000 anställda i 113 länder.
www.gtz.deIn action i klassrummet.

Tillsammans med Dr Mohammed, Saudiska statens representant på skolan. Hans jobb är att se till att vi sköter oss! (Obs: notera dalahästen på kavajslaget - många undrar vilken konstig kamel jag hittat)En av studenterna i klassen "Application Development", de flesta grabbarna är otroligt vänliga, ambitiösa och lättsamma att jobba med. Jobbet känns än så länge jättebra.


Kvällens värd Dr Adel


Hamad Al Hamad och pappa vid middag


Kvällssnack


Middag


Te och dadlar


Picknick på Dr. Adels Dadelfarm

Förra helgen var all personal på skolan inbjuden till picknick på en Dadelfarm. Programmet var: "Relax and enjoy tea and discussions" - det var väl ett alldeles perfekt program! Vi gled runt på denna gård, som används av Dr Adels familj som ett utflykts ställe och där man odlar dadlar för husbehov, och vi drack te, åt mat och samtalade.

Alex i lekparken


Poolområde


Alex nya kompis


Ida är vrålhungrig, det kostar energi att shoppa


Alex äter värsta goa Pannkakan i Riyadh Mall


Ida i vårt nya kök


Anslagstavlan uppe med alla nära och kära!


Bilder på huset mm


Alex nya cykel
Vår nya bilkök och matrum


VardagsrumVäxt som vi ska planteraKingdom Tower.
99 våningar
300 meter högtAlex , vid utsiktsplatsen på toppen av Kingdom Tower.

Poolområde och resturang


Mera husbilder


Vårt hus


Här kommer man in till vårt nya hem i Riyadh!


Välkommen till vår nya familjeblogg !

.

RSS 2.0