Minisemester bokat i Dubai 19 - 23 feb - är det någon som vill hänga med?

Vi har bokat Regent Beach Resort hotell via www.booking.com

Riktigt skapligt pris ca 3000:-, för hela familjen hotell inkl frukost, de har
bra priser just nu. Själva hotellet är nog inte så märkvärdigt men det ligger
bra till.


Pelle och jag var på Jumeria beach i maj förra året - underbar strand!


När vi längtar efter svensk mat för mycket åker vi till IKEA

Våra vänner som arbetar på Ericsson är ofta hemma i sverige och jobbar.
Pappa Mats hamstrade 18 kg mat sist han var hemma. Falukorv, räksallad,
 smågodis mmMatpriserna varierar stort, men är man lite kreativ så går det att handla billigt.
Här kostar 5 kg tomater 10 kronor.

Hattfest på skolan


Förfest med Ingela och Maria

Pelles bordsdam LinaLina, Ali och Sanna röjer på discogolvet till värsta DJ Mats "proffs DJ på stockholms innekrogar för 15 år sedan"


Lunch med Kalkon istället för fläsk!

Alex tokiga kompis Erik!

Ökentur med Pelles arbetskompisar
"Final Exams"

Efter sann amerikans modell avslutas terminen med ett slutprov, Final Exam, på Technical Trainers College. Alla har varit superstressade för detta så det var skönt när studenterna kom ut och var lättade och säkra på att det gått bra.

De som inte klarar "kvalgränsen" får en chans till på ett omprov om två veckor, annars är man inte välkommen att fortsätta termin 2 - hårda bandage!  

  


Chris Murray, chef för engelskalärarna, tillsammans med ett gäng lättade studenter:


Mina närmaste arbetskamrater är Stefan Schippers och Daniel Klee. Nedan Klee (eller klen som Alex säger) i samspråk med Dr Hohammed:


Schippers på språng:


Ny intagning på skolan

Under denna vecka har det varit antagningsprov på skolan. 400 av totalt 2.000 sökanden kallades till antagningstestet. Av dessa ska nu de 180 bästa tvättas fram. 

Att så många sökte redan efter en termin efter att skolan öppnande var en överaskning och firades som ett stor succé. Bild från aulan i väntan på att provet ska börja:Några av grabbarna nedan, spana in rebellen med coola brillor. Huvudduken kan vara röd/vit eller helvit och vad vi förstår är det bara en fråga om tycke och smak vilken man väljer.

Under vintermånaderna kan de ha bruna, grå, svarta eller lila "klänningar", men under sommaren ska alla ha helvita.
Pelle blev inbjuden på ett utbildningsseminarie med kungligheter!
Säkerheten var enorm, vakterna tyckte det var exotiskt med en svensk manIda och Erika
Ida har hittat flera kompisar, Erika har sovit hos oss i natt. Det tycker vi är mysigt att vi blir fler i familjen.  Tjejerna satt ute i trädgården långt efter att vi gått till kojs, bara för att få vara själva och prata 
 tjejsnack!?

Trädgårdsprojektet tar form!Invigning av trädgården med trevliga lärarparet Maria och Ove och deras barn.
Det kommer mera bilder på trädgården om några månader, det sägs att det växer snabbt här!

1:a skoldagen och lite pirrigt!
Ida och alex skolgård - vill ni läsa om skolan kan ni gå in på
www.svenska-skolan-riyadh.se


Alex i sitt nya klassrum med sin fröken Maria


Idas klassrum

Ida´s skolbänk


Här kommer barnen tillbaka från maten som serveras på compoundets restaurang, barnen har det superlyxigt.


Igår besökte vi diplomatområdet där finns det fina parker och vandringsleder som är ca en mil långa. Det finns även en ridklubb som tyvärr var stängd när vi var där. Svenska ambassaden och Exportrådet ligger på området.

Trädgårdsprojekt-klimatet öppnar för möjligheter att kunna plantera citronträd, hibuscusträd, aloveraväxter, liljor och palmer mm.


Värsta loppis - Secondhand SoukKilometer med loppis. Ida helt lyrisk, för Alex var det sista gången han skulle följa med dit.

Det kallas även Princess Souk för att alla rika arabkvinnor lämnar sina vackra klänningar där, när de har haft dem en gång. Ida shoppade 3 kläningar för 100 SEK.

 Vi är bjudna på en transvistitfest i slutet på februari, så Pelle fick även utlopp för sina känslor!Nyårslöften! 5 kg lättare, träna och äta nyttig mat. Alex löften är mer realistiska, det viktigaste är att ha skoj!


Camel Souk - Kamelmarknad

Ida, Alex och Sanna åkte med tre andra familjer på en Kamelmarknad, ett par mil utanför Riyadh.

Marknaden var stor med hundratals kameler. Stora, små, bruna, svarta,vita alla kameler är unika! visste ej att det fanns så många olika utseenden på kameler!

Här åkte abayan på, viktigt att vi kvinnor (tjejer) var täckta för att inte dra till oss för mycket uppmärksamhet. Vi såg ut som en Arabisk familj som var ute på äventyr. Här var det ej så städat som det är inne i själva Riyadh, kamelerna stod under ortens elkraftledningar "praktiska stolpar att fästa dem i". Araberna visade stolt upp sina kameler för oss.
 
En kamel kostade ca femtusen kronor här, men vi fick höra att visa utställningskameler kostar upp till femmiljoner kronor!

Nyårsafton 2009
Dagen startade med fyrhjuling i öknen!

Fyra familjer kör race i sanden, helcoolt precis som att köra i snö. Helgnöjet för araberna och även västerlänningar är att ha picknik i öknen. Kvällen avslutades med en god och trevlig nyårsmiddag hos familjen Gunell.

Framåt småtimmarna kom Chippen och Oksana förbi och önskade gott nytt år! Barnen blev uppspelta av att se deras fotbolls-stjärna och hans vackra flickvän.

RSS 2.0