Bilsemester.....320 mil.......med raggarbil

Tillsammans med Palmuccis, Ingelids och Rembergs drog vi iväg på en riktig bilsemester första veckan i November. Dodgen fick jobba ordentligt!
Fikapaus på väg ut ur Riyadh.

...och kisspaus....

Johan och lilla Vendela tar en nypa luft på väg till Abu Dhabi.
Inchekning på Raha Beach Hotel.På kvällen blev det fantastisk middag på MEAT & CO. En härlig sydafrikansk köttrestaurang. Pelle och hans nyvunna polare Amun från Zanzibar.Hela gänget samlat innan vi skulle iväg till olika destinationer.


Joar och Alex spanar


Frukoststund i Abu Dhabi:.........inte helt GI vänligt....................men Alex och Pappa tyckte det var väldigt gott.


Från Abu Dhabi till RasAl Khema
Ca 2 timmars bilresa västerut där vi checkade in på Hotel Hilton.

Härliga beacher, salta bad, mycket sol och faktiskt en hel del svenska gäster som var där och firade höstlov.En god middag och en kall öl i solnedgången var mycket trevligt.Alex plaskar i Indiska Oceanen...(eller sjön som han sa)


Fantastisk saltvattenpool med utsikt över havet.

..hit kommer vi gärna tillbaka.


I båthamnen låg bla en Regall som var lite större an Anders, skulle passa bra i RUNN.
Kvällspromenad i Ras Al Khema.
Fån Ras Al Khema till Oman


Efter 4 timmars körning landade vi i Muscat, Oman.
Vi checkade in på Intercontinental, med en mycket kolonial brittisk trädgård, tanterna sprang runt i solhatt och gubbarna skrynkliga linnekostymer. Vi trivdes dock bra och relaxade.  

På kvällen blev det typisk Omanisk maknad som gällde.


Alex blev så klart Omanier på kuppen.
Vi gjode också en mindre lyckad utflykt till en WADI. Vi blev rekommenderade detta med argumenten att det skulle vara vattenfall och extrem grönska. Helt ärligt skulle vi nog säga en liten bäck och ganska mycket sopor. Just denna dag hade dessutom många familjer slängt ut slaktavfall, då detta var dagen man skulle offra en get eller ko.

Dagen därpå drog vi iväg upp i bergen för att leta på Shangri La där vi hoppas träffa Marianne och Mats. Deras flyg hade dock blivit försenat så vi "plankade" in i alla fall.
Kanotfärden var härlig!Det blev också en volleyboll match.
Stället är kännt för att många havssköldpaddor föder sina ungar här, men säsongen startar i Januari så vi såg inga.Oman har en fantastisk natur där berg och hav möts.Härlig beach-lunchCoola killar på Interconti i Muscat.På kvällen var det konsert med Shaggy -- rappare från Jamaica! Coolt

Från Muscat till Sir Bani Yas, via Abu Dhabi

Från Muscat åkte vi sedan tillbaka till AbuDhabi och hotell Traders - en riktig höjdare!

Seightseeing runt Emirates Palace.Daniele, Marie, Mateo och Gabriella tog emot.

Frän inredning:


Sir Bani Yas
Vår resas sista stop blev den fantastiska ön SIR BANI YAS. En naturpark som vuxit fram undet 30 åroch som öppnades för turister för några år sedan. Daniele ser ut att trivas:

Ingelids hade kommit till SirBaniYas en dag tidigare, så de tog emot och guidade runt:


...förmodligen en av det bästa utsikterna vi haft från en hotellbalkong.På morgonen bar det iväg på riktig Safari, uppstigning kl 6 och vi fick uppleva en härlig soluppgång.


Massor med olika sorters gaseller och hjortar. Bla uppfödning av den typiskt arabiska ORYXEN, som är utrotningshotad.

På sina håll kändes det precis som vi var i Afrika.

Denna giraffhona kom väldigt nära och poserade för oss.

Våran guide var Hosam från Marocco.


Vi kommer gärna tillbaka till ön och stannar några fler dagar,,,,,, då hoppas vi bla kunna cykla bland djuren på ön.Nu är Alex riktigt less på att Mamma ska ta kort - dags att åka hem!


RSS 2.0